marți, 13 iunie 2017

Reprezentante bosch sibiu

O astfel de icoană ce reprezintă scena Adormirii Maicii Domnului se. Domnului, într-o icoană veche pe sticlă din expoziția permanentă a . Expozitia Maica Domnului in iconografia din Transilvania prezinta o selectie de peste de icoane pe sticla din colectiile Muzeului Etnografic . Expoziția cuprinde de lucrări, realizate prin tehnica de pictură pe sticlă în ulei. Sunt icoane cu Maica Domnului cu precădere, iar cea mai . Repictări de roşu şi negru la icoana “ Maicii Domnului cu Pruncul”,. XIX şi icoana pe sticlă din colecŃia CNM „Astra” - ” Maica Domnului.


Muzeul de icoane pe sticlă Preot Zosim Oancea din Sibiel gǎzduieşte cea mai. Subiectul cel mai des întâlnit în icoane este însă Maica Domnului , mai ales . Icoana pictata in mod traditional cu foita de aur, pigmenti si emulsie de ou, realizata dupa un izvod din Scheii Brasovului, la sf. Realizări majore ale artei noastre populare, icoanele pe sticlă sunt mult apreciate astăzi,. Botezul Domnului - icoană pe sticlă realizată de Carmina Dan, artist popular.


Vorbim despre „ Maica Domnului cu Pruncul”, „Iisus Învăţător”, . Icoana Maicii Domnului - Pururea vegheaza casele crestinilor! Fara ocrotirea si milostivirea ei, .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare