joi, 1 iunie 2017

Fauna din zona de deal

Zona de podis -Vegetatia -Pirul, paiusul, negara,macesul ,Animale -harciogul , soarecele de camp, dihorul,gusterul bizamul, Zona. Relieful comunei Dobresti este dominat de zona deluroasa care margineste. Flora si fauna – asociatiile de vegetatie din cadrul comunei sunt . Vegetatia si fauna din zona de deal ,referat Vegetatia si fauna Romaniei,Ariile Protejate in Romania,Vegetatia,fauna si solurile Romaniei,Vegetatia si fauna . Componente ale cadrului natural, flora (vegetația) și fauna au o incontestabilă. Pajiștile de dealuri și podișuri, dezvoltate între 7și 2m altitudine,.


Unsubscribe from BiblioArhiva. Dealul, conform dĕlŭ, cuvânt provenit dintr-o limba slavă, este o formă de relief care se prezintă ca o ridicătură a scoarței pământului mai mică decât muntele, . Plante din munti, dealuri si campii. Arealul comunei Berzovia se găsește în zona stepei, silvostepei și pădurilor. Ape de deal cu: clean, mreană, caras. Mreana este un peste raspandit in zona de deal – munte, unde . Fişă de studiu şi fişă de lucru.


Referatul Invelisul de vegetatie si de fauna din zona periurbana ieseana. Zona forestieră este caracteristică sectoarelor de deal , fiind reprezentată prin păduri . Animale din campie: Rozătoare: ◊ iepurele – un animal mic, cu urechi lungi şi coadă scurtă, cu ochii mari şi bulbucaţi. In zona de deal sunt paduri de stejar si alte specii de foiase si arbusti.


La Deva se pot vedea inca frumoase paduri de deal , din etajul stejarului in. Pentru o mai buna documentare in ceea ce priveste flora si fauna din zona. Este întâlnit la câmpie, zone umede, deal şi munte. Vegetatia speciflca comunei Musatesti o formeaza fagetele de dealuri , care se. Prima pădure este de deal (un trup izolat de aproximativ 4de ha), celelalte.


Fauna cuprinde mamifere, pasari si . Este prezentă o faună specifică zonei de pădure carpatică, puternic antropizată. Clima judetului Mures este continental - moderata cu diferentieri in zona de deal si padure, si in cea de munte. Făgetele - cea mai largă răspândire dintre pădurile din zonă , este. La mal apare o zona de rogozuri si stanjenei de balta, urmata apoi de o zona de stuf. Pasunile limitrofe padurilor sunt acoperite in . Vegetatia, fauna si solurile sunt in stransa corelatie cu conditiile climatice, relief,.


Este o specie comună în fâneţele din zona montană, fiind endemică pentru. Este un pește dulcicol, care trăiește în cârduri, în special, în râurile de deal și de. Ca şi vegetaţia, fauna a suferit transformări însemnate în decursul anilor.


La nivelul comunei sunt crescute toate speciile de animale ale zonei de deal. Asta nu inseamna neaparat ca fauna autohtona o duce ca pe roze: avem de. Cind nu este omorita de localnicii din zona Portilor de Fier care o surprind. Dar expertii care si-au pus in cap sa scotoceasca un deal din . Peisajele variate in special în zona de munte și deal , cât și elementele populare ,.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare