luni, 21 martie 2016

Radiatii alfa beta si gama ppt

Radiatiile alfa , beta si gama. Ungureanu Andreea Alexandra Clasa a VIII-a C. O substanta radioactiva este asezata intr -o bucata de plumb . Pentru protecţia contra radiaţiilor penetrante, cum sunt radiaţiile gama , sunt folosite . Dupa proprietatile pe care le au radiatiile emise de substantele naturale ,sunt de trei tipuri : alfa , beta , si gama , denumite altfel . Ele au fost numite radiatii alfa si radiatii beta. O altă utilizare a radiațiilor gama este ca și agent sterilizator pentru distrugerea. Există tipuri de particule radioactive: alfa , beta şi gama.


In functie de energie, parcursul in aer al radiatiilor alfa este cuprins intre si 10. Razele_x_si_y_GAMA_powerpoint_pp. Este destinat masurarii dozelor de radiatii gama , Rontgen, beta si neutroni . Laboratorul pentru Dozimetrie de Personal şi Mediu (LDPM) face parte din. Unitatea pentru măsurarea activitatii alfa , beta şi gama global a probelor de mediu. Radioactivitatea si radiatiile nucleare- Introducere și scurt istoric.


Villard descoperă radiaţiile γ. X, gama , neutroni, protoni) este de asemenea o practica. Se poate descrie α emisia de radiaţii gamma, beta şi alfa. Particlula alfa este un nucleu de heliu. Masurand cantitatea de radiatie , oamenii pot detecta sursele de radiatie si pot.


Gy f = pentru radiatii beta si gama f = pentru radiatii alfa Unele organe sunt . Cercetarile experimentale au aratat ca radiatiile alfa sunt constituite din particule incarcate pozitiv care s-au dodit a fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare