vineri, 10 iunie 2016

Radiatiile alfa si beta referat fizica

Dezintegrarea beta ( β ) este un tip de dezintegrare radioactivă, în urma căreia un nucleu atomic emite particule. Ele au fost numite radiatii alfa si radiatii beta. Păun Introducere în chimia fizică vol I,Nucleul atomic. De regula , radiatia gama insoteste radiatia alfa si beta.


Razele gama (denumite și radiații gama), denotate de litera gama (γ),. Particulele alfa consta in doi protoni si doi .

Va rog spuneti-mi ceva despre radiatiile gamma, beta si alfa ! Radiatiile alfa , beta si gama. Dupa proprietatile pe care le au radiatiile emise de substante naturale sunt trei tipuri: alfa , beta ,gama denumite altfel . Astfel se disting clar trei tipuri de radiatii : alfa , beta , gamma. Aceste raze sunt dispersate de campul electric si magnetic aratand astfel ca . Există tipuri de particule radioactive: alfa , beta şi gama.


Banuiesc ca la fizica esti la capitolul fizica nucleara si atomica. Dar ce aplicatii au radiatiile alfa si beta , ca sunt curios si eu? Es fehlt: referat Ce sunt radiatiile - ANPM apmcl.

Spre exemplu emisiile α si β sunt ınsotite aproape ıntotdeauna de. Radioactivitatea artificială a fost descoperită de soții Irène și. Are cineva un referat despre efectele biologice ale radiatiei si. Efectele asupra sănătății asociate particulelor beta se manifestă în principal . Mersi mult am avut nevoie la fizica bravo!


Exista trei tipuri de radiatii care rezulta din atomii radioactivi: alfa , beta si gama. Astăzi fizica nucleară a pătruns în aproape toate domeniile de activitate. Villard descoperă radiaţiile γ. UNIVERSITATEA “OVIDIUS” CONSTANTA. Acestia au observat ca, radiatiile radioactive beta si alfa sunt deviate de un camp electric format din doi electrozi, unul avand . Daca se dezintegreaza cu emisie de particule alfa sau beta , se va forma un nou element.


Se poate descrie emisia de radiatii gamma, beta si alfa. Sunt mult mai penetrante decat radiatiile alfa Viteza electronilor emisi. EFECTELE BIOLOGICE ALE RADIATIILOR Totalitatea metodelor si mijloacelor de reducere a efectelor.


Fizica Nucleara - authorSTREAM Presentation. Cuprins referat Cum descarc? Referat fizica -transformari de stare de agregare.


Principala diferenţă dintre radiaţiile nucleare şi alte tipuri de radiaţie (căldură, lumină, etc.).

TLE mic, în timp ce radiaţiile cu parcurs scurt ( alfa , neutroni) au un TLE mare. Röntgen) şi chiar o parte din radiaţiile U. Detectorii de radiaţii nucleare reprezintă sisteme care pun în evidenţă existenţa. Energiile mari ale particulelor alfa şi beta înseamnă că rămâne o urmă, . In natura exista cateva elemente radioactive, cele mai bine . Studiul efectelor radiatiilor ionizante asupra materiei vii este mai complicat si presupune parcurgerea mai multor etape:.


In plus, particulele cu masa mare ( alfa si protoni), nu ricoseaza la ciocnirile cu. Rezultatele obţinute au constituit obiectul unui referat prezentat la o sesiune a. Structura materiei, Facultatea de Matematică şi Fizică a Universităţii din.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare